12-09-06

Fulltime Job (12 sep 2006)

Een tijdje geleden dat ik nog eens iets publiceerde op deze site. Hey, ik heb nu het perfecte excuus om dat te verantwoorden natuurlijk: het ouderschap! Zonder dollen, een pasgeboren baby in huis vergt al je aandacht en tijd. Alle boeken over ouderschap en opvoeden beginnen met de woorden 'ouder zijn is een voltijdse job'. Het is de volle waarheid. Ons leven draait nu rond dat kleine wezentje.

Een doorsnee dag begint ergens tussen 5 en 6 in de ochtend met de eerste voeding. Je bent toch al gauw een uurtje bezig met het hele ritueel. Een uur? Ja hoor: baby uit bedje halen, pamper verschonen, aanleggen, ongeveer een kwartier aan de eerste borst, tussendoor boertje laten, meteen aan de tweede borst, nadien opnieuw lucht laten maken, pamper nog eens nakijken en terug bedje in.

Dan ontbijten, wassen en aankleden voor mam en pap en tegen 10 uur volgt de tweede voeding. Gevarieerd eten is belangrijk bij borstvoeding dus als de kerk van Oplinter 12 keer luidt, staat er een warme maaltijd op tafel (euh ... voor de ouders he!).

Voor het 14 uur is, rommelt de kindermaag opnieuw en ben je weer een uur zoet. Rond deze tijd komt meestal ook bezoek langs. Als alles goed gaat zijn de laatste gasten de deur uit tegen 18 uur en verlangt de baby alweer naar de moederborst. Net voor of na die avondvoeding komt een van mijn (Lode) favoriete taken: baby's badje. Gemma wordt opstandig als je haar naakt op een kussen inzeept met een washandje, maar dat lekker warm badje nadien maakt alles weer goed. Om de nacht te overbruggen leggen we de baby dan nog even voor middernacht aan. En vanaf dan is het hopen op een rustige nacht.

Een fulltime baan dus. Maar je krijgt er wel wat voor in de plaats. Als je 's nachts even over de reling van het wiegje kijkt en je Gemma vredig en voldaan ziet slapen, dan wil je voor geen geld van de wereld deze baan ooit nog opgeven.

23:25 Gepost door Lode en Myriam | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prachtige dochter! en prachtige schrijfstijl! Hier kom ik nog wel eens langs :)

Gepost door: An | 13-09-06

heyz ik kwam vandaag op je blogje terecht en vind het hier heel erg mooi!!!
jullie hebben echt een hele mooie dochter hoor!!!
xx sil
vele groetjes
ps : ik zal je een linkje geven op mijn blog

Gepost door: sil | 13-09-06

proficiat dag lieve ouders van gemma!
eerst en vooral een dikke proficiat. Denk niet dat ik jullie vergeten ben, maar er zijn wat problemen met mijn zwangerschap.

ik denk aan jullie geniet van jullie mooie dochtertje

groetjes Petra

Gepost door: petra | 15-09-06

:-) Dit is wel heel leuk omschreven zeg!Ik kon me volledig inleven in je verhaal , wat leuk!

Fijn weekend!
groetjes

Gepost door: cica | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.